Amir Kliko, "Tepčija Stpian Batalo Šantić i njegovo doba: prilog historiji travničkog kraja u srednjem vijeku", Bosanski kulturni krug, Travnik 2022, 143 str. - Parlić, Amina (Historical Thought, 2025)